
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، دکتر ساره حسینی با اشاره به اینکه زنیان را با نامهایی چون انیسون بری، کمون حبشی، اجوان، اسپرکای، خرد دانه و نام محلی اجقو میشناسند، گفت: طبیعت این گیاه گرم و خشک است و در ساخت مشمع های ضد درد کاربرد دارد. زنیان از جمله گیاهان زراعی خراسان جنوبی به شمار میآید. این گیاه بهصورت محصول فرعی در باغات و مزارع اطراف کشت اصلی پرورش مییابد و از محصولات مهم این استان است
وی با اشاره به این که زنیان برای درمان اسهال مفید است، بیان کرد: کوبیده آن به عنوان دارو برای ناراحتی های معده و کبد مفید و به عنوان دارو برای ناراحتی های گلو و سرفه اثربخش است، سوءهاضمه را برطرف می کند و برای درمان درد معده مفید است.
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه، از زنیان به عنوان ادویه و نگه دارنده مواد غذایی استفاده می شود، ادامه داد: از این گیاه در تهیه پودر کاری، بیسکویت و ترشیجات استفاده می شود، خاصیت ضد کرم دارد، ضد اسپاسم و مقوی و محرک است و خاصیت ضد میکروب دارد.
دکتر ساره حسینی با بیان اینکه دانه زنیان برای کاهش وزن کاربرد دارد، ادامه داد: برای کاهش چربی خون اثربخش است، برای درمان تومورهای شکمی مفید است. همچنین مصرف یک قاشق چای خوری دانه گیاه مخلوط با شیر و مصرف آن تا ۴۰روز در کاهش قند خون اثربخش است و مصرف نصف استکان عرق زنیان بعد از غذا از نفخ و ترشی معده جلوگیری می کند.
وی یادآور شد: مصرف زنیان برای گرم مزاجان توصیه نمی شود و در صورت لزوم باید به مقدار کم و به همراه گیاهانی که طبیعت سرد دارند مصرف شود.