اخبار

بغض گلوی زرشک کاران کشور ترکید

ایسنا/خراسان جنوبی زرشک پلو مرغ؛ غذایی خوشمزه که محبوب ایرانی هاست و آذین بخش سفره مهمانی هایشان اما استفاده‌های زرشک که به نام یاقوت سرخ در دنیا معروف است و تنها می‌توان آن را در خراسان جنوبی یافت تنها به زرشک پلو خلاصه نمی‌شود و آن را می‌توان در مربای زرشک، سس زرشک، کیک زرشک، ترشی زرشک، آب زرشک و خیلی از غذاهای دیگر دید.

درست است که آوازه خراسان جنوبی به عنوان دارنده رتبه اول تولید زرشک در کشور پیچیده و انحصار این محصول در دست کشاورزان این استان است اما نه تنها زخم خار درختان زرشک بر دستان زرشکاران پینه بسته که هنوز محصول پارسالشان روی دستشان باد کرده و تا برداشت دو ماه دیگر هم زمانی نمانده است.

حالا زرشک کاران مانده اند با محصولی که هر روز با ماندگاری بیشترش در بارگاهها و انبارها از کیفیتش کاسته شده و دلالانی که می خواهند از اب گل آلود ماهی بگیریند و محصول کشاورزان بخت برگشته را مفت بخرند؛ علاوه بر انکه هزار و یک مشکل از مرحله تولید تا صادرات از جمله تولید غیراستاندارد و فراوری و بازاریابی ضعیف  و در نهایت نوسان قیمت بر سر تولیدکنندگان این محصول آوار شده است.

اما انگار زرشک حتی در لفظ عامیانه مردم مظلوم واقع شده و آن را هنگامی بکار می برند که می خواهند حرف طرف مقابلشان را باور نکنند و یا آن را به عبارتی دیگر رد کنند اما همین زرشک که به رنگهای قرمز، آبی و زرد تنها در شمال شرق ایران یافت میشود؛ هزار خواص دارد که تنها بیشتر از ان به عنوان کنترل کننده فشار خون و یا درمان دردهای کلیوی یاد شده است در حالیکه انقدر خواص دارد که پادشاهان از ان برای ساخت دارو در زمان شیوع طاعون استفاده کرده اند و یا ابن سینا قرن ها پیش آن را درمان برخی بیماری‌ها از جمله ورم اعضای بدن، رفع تب، ناراحتی‌های معده و جگر و برطرف‌کننده عطش فراوان دانسته است.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *